Maria Nygård Molund

Orkesterdirigent

dirigent operaorkester og hovedforestilling samt foredragsholder.

Maria har en mastergrad i direksjon fra Royal Northern College of Music (RNCM) og en fra Sibeliusakademiet.
På RNCM fokuserte hun særlig mye på operarepertoaret. Hun har også en bachelorutdanning fra Norges Musikkhøgskole på utøvende tuba.

Maria dirigerer både amatør- og profesjonelle korps/orkestre i Norden, og brukes ofte som dommer i musikkonkurranser i Norge. Hun er også grunnlegger for ungdomskorpset Asker og Bærum ungdomskorps som er et tilbud for talentfull korpsungdom.


Ida Ingels

Regi

Ida har en BSocSc i Politics and International Relations fra University of Manchester og har gått Skådespelarlinjen vid Högskolan för Scen och Musik, Göteborg, og på Nordiska Teaterskolan. Hun fullfører for tiden en master i Comparative Dramaturgy and Performance Research på KHiO i Oslo.

Hedda Dicanio-Bakker

Kordirigent og solistinstruktør

Hedda er utdannet operasanger fra Conservatorio di musica «Lorenzo Perosi», Italia, og har en master og postgraduate diploma i sang ved Universitetet i Stavanger, med Elizabeth Norberg-Schulz som professor. Hun har praktisk pedagogisk utdannelse ved Norges musikkhøgskole og har jobbet som sanger og sangpedagog i 10 år, både i kulturskole, på videregående skole, ved Universitetet i Oslo og som privatlærer for ca 60 elever. Hun har vært musikalsk leder for Skala Operakor siden 2011. Hun vil også holde masterklasser for solistene og foredra om sangteknikk.

Stefan Ibsen Zlatanos

Piano akkompagnement

Stefan har en master i utøvende musikk med fordypning i klassisk klaver fra Norges Musikkhøgskole (NMH) under Liv Glaser og Einar Henning Smebye. Han har utvekslet til Hanns Eisler Hochschule für Musik Berlin under Galina Hillenhagen Iwansowa.

Stefan har fulgt jazzundervisning hos Ole Henrik Gjørtzog Freddy Hoel Nilsen, noe som har bidratt til at han kan kombinere flere sjangere på en spennende og allsidig måte.

Matthew Marriott

Sang, ungdomskurs

Matthew er kordirigent  og vil jobbe med ungdomsgruppen. Han har studert ved Royal Academy of Music London, Guildhall School of music and drama og Royal Conservatoire of Scotland. Han har en master i opera, master i musikk og flere diplomer

Som tenor har han hatt en internasjonal karriere og opptrådt som solist på viktige konsertsteder i Storbritannia og utover. Han jobbet også ved Den Norske Opera i 7 år som tenor. Han har vært sanglærer ved Kunsthøgskolen i Oslo (opera), Universitetet i Stavanger, Universitetet i Agder, Toneheim folkehøgskole og musikklinja.

Han regnes som en av de ledende sanglærerne i Norge for utvikling av unge sangere.

Lars Fredrik Nystad

Piano akkompagnement

Lars Fredrik har i flere år stått i fremste rekke blant Norges unge musikere. Han studerte bachelor og det prestisjefulle ‘solist-diplomstudiet’ på Norges Musikkhøgskole, og har vunnet flere priser. Ved siden av konsert- og freelance-virksomhet har han undervist elever i mange år, både privat og på ulike musikkskoler. 

Julia Sofie Fjærli

Sang, solo

Julia er en sanger med bachelor og master i utøvende klassisk sang ved Universitetet i Stavanger, med Elizabeth Norberg-Schulz som sangprofessor. I tillegg har hun praktisk pedagogisk utdanning ved UiS. Hennes mål som sanglærer er å kunne bidra med å skape musikalske uttrykk og gode opplevelser gjennom sin kunnskap og glede i musikken. Selv om hun er utdannet i klassisk retning er hun også interessert i andre sjangere.

Dorina Komani

Piano akkompagnement, ungdom

Dorina Komani er en anerkjent solopianist som har vunnet flere internasjonale konkurranser i Italia, Nord-Macedonia og Albania.

Hun er en ettertraktet akkompagnatør og har spilt med mange av landets fremste sangere som Caroline Wettegreen, Yngve Søberg, Thomas Ruud m.fl.

Skala Operakor

Skala ble etablert i 2011 i Oslo og er et aktivt og ambisiøst kor bestående av ca. 60 sangere. Vi er først og fremst et operakor, med et bredt repertoar som spenner fra Wagner, Verdi, Puccini, Boito og Tsjaikovskij til Poulenc og Saint-Saëns. All musikk framføres på originalspråket, og koret har som grunntanke å fremdyrke sine egne, dyktige solister til konserter og forestillinger.

Skala kommer til å danne grunnstammen for koret i avslutningsforestillingen Mefistofele. Enkelte sangere i Skala vil også melde seg som solister.

Viken Operaakademi er et samarbeidsprosjekt mellom Molund Musikk, Hedda Dicanio-Bakker, og Skala Operakor